ງານເທດສະການອາ ຫານລາວປະຈຳປີ 2012 ນັບເປັນຄັ້ງທີ VII ຈະເລີ່ມຂຶ້ນໃນວັນ ທີ 5-7 ມັງກອນ 2012 ທີ່ເດີ່ນຫໍວັດທະນະທຳແຫ່ງຊາດ ໂດຍຈຸດປະສົງເພື່ອເປັນການຂ່ຳນັບຮັບຕ້ອນວັນແມ່ຍິງສາກົນ ທັງສ້າງເງື່ອນໄຂໃຫ້ ແກ່ແມ່ຍິງລາວຜູ້ທີ່ມີສີມືໃນການປຸງແຕ່ງອາຫານລາວໄດ້ສະແດງຄວາມສາມາດ ແລະ ເພື່ອເປັນການເອກອ້າງອາຫານທີ່ມີເອກະລັກສະ ເພາະຂອງແຕ່ລະທ້ອງຖິ່ນ ເພື່ອຈະກ້າວໄປເປັນສິນຄ້າທີ່ສາມາດຈຳຫນ່າຍໄດ້ຕາມທ້ອງຕະຫລາດໃນອະນາຄົດ.
ພາຍໃນງານຄັ້ງນີ້ ມີ 76 ບູ໊ດ (Booth) ເຂົ້າວາງສະແດງ ເຊິ່ງທ່ານຈະໄດ້ຊິມອາຫານແຊບໆທີ່ມາຈາກຫລາຍທ້ອງຖິ່ນ ແລະ ຜະລິດຕະພັນເຄື່ອງດື່ມຊັ້ນນຳຂອງລາວເຊັ່ນ: ນ້ຳສາລີ ຈາກບ້ານເກີນ, ນ້ຳຫມາກກ້ຽງ ສົດ, ກາເຟສົດຈາກປາກຊ່ອງ, ຜະລິດຕະພັນນ້ຳຫວານລາວ, ຜະລິດຕະພັນເບຍກວດ ແລະ ເບຍສົດ...ຂະນະທີ່ມາຈາກປະເທດໄທ 2 ບູ໊ດ.
ນອກຈາກນັ້ນ ພາຍໃນງານດັ່ງກ່າວຍັງຈະໄດ້ເປີດໂອກາດໃຫ້ແກ່ບັນດາທ່ານຍິງ-ຊາຍທີ່ມີຄວາມມັກຮັກໃນການປຸງແຕ່ງອາຫານ ດ້ວຍການສິດສອນຈາກອາຈານທີ່ມີປະສົບການສູງເປັນຕົ້ນແມ່ນຈາກວິທະຍາໄລເຕັກນິກປາກປ່າສັກໂດຍຂໍ້ມູນດັ່ງກ່າວໄດ້ມີການເປີດເຜີຍໃນງານຖະແຫລງຂ່າວທີ່ຈັດຂຶ້ນຢູ່ສະມາຄົມນັກຂ່າວແຫ່ງ ສປປ ລາວ ໃນວັນທີ 28 ທັນວາເຂົ້າຮ່ວມຂອງທ່ານ ສົມສະຫນຸກ ມີໄຊ ຮອງປະທານສະມາຄົມນັກຂ່າວແຫ່ງ ສປປ ລາວ, ທ່ານນາງ ຈັນທະຈອນ ວົງໄຊ ຮອງປະທານສະມາຄົມນັກທຸລະກິດແມ່ຍິງລາວ ແລະ ທ່ານ ນາງ ມະໂນລາ ດາລາວົງ ຄະນະບໍລິຫານງານສະມາຄົມນັກທຸລະກິດແມ່ຍິງລາວ.
No comments:
Post a Comment